Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Evaluare Naţională 2024: Marţi, prima probă pentru elevii de clasa a VIII-a

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 24 iunie 2024

Ministerul Educaţiei Naţionale anunță luni că probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a încep marţi, 25 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura română.

Probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a încep marţi cu proba de limba şi literatura română. La acest examen s-au înscris peste 160.400 de absolvenţi, iar testările vor fi organizate în 3.392 de unităţi de învăţământ şi centre de examen.

„Probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII 2024) încep marţi, 25 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura română. Următoarea probă (matematică) va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba şi literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen”, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale.

Elevii pot intra în unităţile de învăţământ sau centrele de examen între orele 8:00 și 8:30, având asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră, precum și un creion negru pentru scheme și desene.

Probele încep la ora 9:00, iar durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute.

Elevii cu deficiențe aprobate pot beneficia de o prelungire a timpului de lucru cu maximum două ore, conform procedurilor specifice pentru asigurarea egalității șanselor.

Elevii nu au voie să aducă în sălile de examen materiale ajutătoare precum manuale, dicționare, notițe, cărți, ciorne, rezumate sau culegeri, nici telefoane mobile sau dispozitive electronice de calcul, stocare sau comunicare. Probele sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii