Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Europarlamentarul Victor Negrescu lămurește acceptul României în Schengen cu frontierele aeriene: „Se produce o schimbare pe care mulți o considerau imposibilă”

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 10 decembrie 2023 Etichete: , ,

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu lămurește, într-o postare pe Facebook, acceptul României în Schengen cu frontierele aeriene, aducându-i ovații subtile premierului Marcel Ciolacu pentru reușită. Sâmbătă, oficialii de la Viena au decis ca România să poată circula liber în spațiul aerian Schengen, cu respectarea unor condiții.

„România are astăzi toate șansele să intre în spațiul Schengen pe cale aeriană. După aproape 13 ani de așteptare, în sfârșit se produce o schimbare pe care mulți o considerau imposibilă după dezastrul înregistrat acum un an”, a transmis Victor Negrescu.

Negrescu a motivat că succesul României de ieri se datorează prim-ministrului Marcel Ciolacu, care a purtat negocieri atât cu liderii de la Berlin, cât și de la Viena. „Prin discuțiile avute de premierul Marcel Ciolacu cu liderii europeni, la care am avut plăcerea să particip, în mod special cu cancelarul social-democrat german Olaf Scholz, dar și ca urmare a vizitei efectuate recent la Viena, am reușit să convingem partenerii austrieci că argumentele României sunt solide”, a adăugat acesta.

„Cerințele vehiculate de Austria în spațiul public nu sunt o problemă deși nu erau necesare în cazul României. Evident, sperăm să demonstrăm în scurt timp și că partenerii noștri bulgari, cu care suntem în continuare cuplați în acest demers, sunt pregătiți și pentru intrarea pe cale terestră. Sunt convins că România are frontierele terestre sigure și respectă complet standardele Schengen”, a mai precizat europarlamentarul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW