Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Presa austriacă: Viena acceptă România în Schengen cu frontierele aeriene. Ciolacu: „Românii nu vor mai sta la cozi interminabile”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 10 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Potrivit cotidianului Kurier, ministrul de interne austriac Gerhard Kaner este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România și Bulgaria, însă decizia vine la pachet și cu niște condiții.  Marcel Ciolacu a salutat veto-ul Austriei, de a accepta să elimine restricțiile de zbor pentru România – un pas important pentru aderarea la Schengen. „Românii nu vor mai sta la cozi interminabile”, a declarat prim-ministrul. 

Potrivit Kurier, cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de interne Gerhard Kaner ar fi de acord cu aderarea României și Bulgariei la Schengen cu aeroporturile, însă decizia vine la pachet cu un set de reguli. Călătorii din România și Bulgaria nu vor mai fi obligați să parcurgă controlul pașapoartelor pentru zborurile interne în cadrul Uniunii Europene. Cu toate acestea, acești călători vor trebui să furnizeze documente de identitate la check-in, conform cerințelor aplicabile tuturor cetățenilor Uniunii Europene.

Reacțiile lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

„Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.

Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci cand zboară în interiorul Uniunii Europene”, a transmis prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Salutăm declarațiile ministrului de interne austriac care dovedesc o flexibilizare a poziției partenerilor austrieci.  (…) Pentru că au apărut și în spațiul public românesc primele declarații, consider că o eventuală reușită este consecința conlucrării tuturor forțelor politice, a instituțiilor statului, în mod deosebit Președinție și Guvern, și în special activitatea profesionistă a ministerului de interne și a ministerului de externe”, a transmis președintele Senatului Nicolae Ciucă.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW