Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Europarlamentarul Chris Terheș a demisionat din PSD

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 12 mai 2020 Etichete: ,

Europarlamentarul Chris Terheș a anunțat, luni, că demisionează din PSD și din Grupul S&D din Parlamentul European.

Terheș va face parte din PNȚCD și a mai anunțat că s-a înscris în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformiștilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚCD, conform euractiv.ro.

”Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD și PNȚCD, semnat într-o conferință de presă de președinții celor două partide. Protocolul stabilește colaborarea celor două partide pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și a democrației constituționale în România”, a scris luni eurodeputatul, pe Facebook.

Chris Terheș a fost ales eurodeputat pe listele PSD la alegerile europarlamentare din 2019 pe vremea când partidul er condus de Liviu Dragnea.

Preot greco-catolic (suspendat) și președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției din Statele Unite, eurodeputatul Terheș a fost un adversar al PSD și un susținător al luptei anticorupție până la alegerile din 2014. Din acel an, pozițiile sale publice s-au schimbat în favoarea Partidului Social-Democrat.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *