Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Eșec pentru Secția Specială / Procurorul care a amendat polițiștii pentru că l-au oprit în trafic, achitat

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 12 octombrie 2020 Etichete: ,

Curtea de Apel București l-a achitat pe Laurențiu Mihai Vasilescu, procurorul care a amendat polițiștii pentru că l-au oprit în trafic. Acesta fusese trimis în judecată de Secția Specială.

Decizia Curții de Apel nu este definitivă.

Sentinţa penală nr.201/F din 12.10.2020 – În temeiul art.396 alin. 1 și 5 din Codul de procedură penală rap. la art. 17 alin.2 și la art. 16 alin. 1 lit.b teza I Cod de procedură penală, dispune achitarea inculpatului VASILESCU MIHAI LAURENȚIU, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art.297 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 19 și art.25 alin.5 Cod de procedură penală, lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată în procesul penal de către părțile civile MOCANU IONEL și RĂDUCAN GABRIEL-ION. În temeiul art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 12 octombrie 2020”, se arată în decizia Curții de Apel.

Magistrat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia era acuzat de abuz în serviciu. El le-ar fi dat 5.000 lei amendă polițiștilor care nu l-au lăsat să plece după ce le-ar fi spus că e procuror.

CITEȘTE ȘI: Procurorul care a amendat polițiștii pentru că l-au oprit în trafic află verdictul instanței. Acuzațiile Secției Speciale

Sursă foto: Inquam Photos / Raul Giuglea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW