Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Erdogan, mesaj pentru oficialii suedezi și finlandezi: Nu vreți să ne dați înapoi teroriștii, dar vreți să aprobăm aderarea la NATO

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 mai 2022

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, continuă să se opună aderării Suediei și Finlandei la NATO, până când cele două țări vor accepta cererile Ankarei de a extrăda „teroriștii” care ar fi adăpostiți de cele două țări nordice, relatează Reuters. 

Președintele Turciei le-a vorbit miercuri, 18 mai, parlamentarilor din partidul care se află la conducere în Turcia, Justiție și Dezvoltare (AK).

Suntem sensibili când vine vorba de protejarea granițelor noastre de atacuri din partea organizațiilor teroriste. Expansiunea NATO este semnificativă pentru noi doar în măsura în care ne respectă sensibilitățile”, a declarat președintele Turciei.

Ulterior, Erdogan a menționat că decizia Turciei de a vota „pentru” aderarea Suediei și Finlandei la NATO este strâns legată de deciziile celor două țări nordice de a extrăda „teroriștii” ceruți de Ankara.

Nu vreți să ne dați înapoi teroriștii, dar vreți să aprobăm aderarea la NATO? NATO este o entitate care promovează securitatea, o organizație pentru securitate. Așadar, nu putem spune „da” ca această organizație să fie lipsită de securitate”, a mai spus președintele turc.

„Teroriștii” la care se referă Recep Tayyip Erdogan ar fi apropiați de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și discipoli ai clericului Fetullah Gulen, acuzați de președintele Turciei că ar fi organizat un puci în anul 2016.

Luni, TGRT Haber, televiziunea turcă de stat, arăta că Suedia și Finlanda au refuzat 33 de cereri de extrădare trimise de Ankara.

O altă problemă indicată de Turcia în ceea ce privește aderarea Suediei și Finlandei la NATO ar fi legată de interzicerea exporturilor de armament către cele două state nordice, după intervenția Turciei în Siria, din anul 2019.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Suedia și Finlanda au depus cererea oficială pentru aderarea la NATO / Stoltenberg: Un moment istoric

Sursă foto: TGRT Haber / Facebook

Comentarii


  • Wow, marvelous weblog format! How long have you been running
    a blog for? you made running a blog glance easy.
    The total glance of your website is fantastic, let alone the content!

    You can see similar here najlepszy sklep

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/erdogan-mesaj-pentru-oficialii-suedezi-si-finlandezi-nu-vreti-sa-ne-dati-inapoi-teroristii-dar-vreti-sa-aprobam-aderarea-la-nato/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/erdogan-mesaj-pentru-oficialii-suedezi-si-finlandezi-nu-vreti-sa-ne-dati-inapoi-teroristii-dar-vreti-sa-aprobam-aderarea-la-nato/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *