Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


EMA a aprobat administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2021

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat luni, 4 octombrie, că a aprobat administrarea celei de-a treia doze de vaccin produs de Pfizer și BioNTech pentru persoanele de peste 18 ani, la cel puțin șase luni de la a doua doză. EMA recomandă ca, în cazul persoanelor cu un sistem imunitar foarte slăbit, doza a treia să fie administrată la cel puțin 28 de zile după cea de-a doua doză.

Doza a treia (n.r. booster) din vaccinul Comirnaty (n.r. produs de Pfizer/BioNTech) ar trebui luată în considerare pentru persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani, la cel puțin 6 luni după cea de-a doua doză. Deciziile referitoare la doza booster vor fi luate de instituțiile de sănătate publică, la nivel național”, potrivit unei postări EMA, pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: CNCAV: Mortalitatea, de 11 ori mai mare la persoanele nevaccinate față de cele imunizate

România, prima săptămână de vaccinare cu doza booster

Marți, 28 septembrie, a fost prima zi în care populația s-a putut vaccina cu a treia doză de ser împotriva coronavirusului.

De atunci și până acum, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că 197.048 de persoane au fost vaccinate cu cea de-a treia doză.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW