Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


CNCAV: Mortalitatea, de 11 ori mai mare la persoanele nevaccinate față de cele imunizate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2021

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 au o rată a mortalității de 11 ori mai mică, un risc de 10 ori mai mic de a ajunge la spital și o probabilitate de cinci ori mai mică de a se infecta cu COVID-19 decât persoanele nevaccinate, arată un studiu al Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, citat de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Studiul a fost realizat în vara anului 2021, pe adulți din 13 state și orașe din SUA, și arată că eficiența vaccinurilor a început să scadă moderat în perioada în care varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 a devenit dominantă.

Persoanele nevaccinate au avut o rata de infecție de 11,1 ori mai mare decât persoanele vaccinate înainte de circulația Delta și de 4.6 ori mai mare după. Aceste cifre reprezintă scăderi ale eficienței brute pentru toate tipurile de vaccin luate împreuna, de la 94% la 91% pentru deces, de la 92% la 90% pentru internările în spital și de la 91% la 78% pentru prevenirea infecției”, se arată în raportul CDC, citat de CNCAV.

Studiul CDC a urmărit 569.142 de cazuri de COVID-19, 34.972 de persoane internate în spital și 6.132 de decese. Dintre persoanele participante la studiu, 92% au primit vaccinuri bazate pe ARN-mesager, adică Pfizer sau Moderna, iar restul au fost imunizate cu Johnson&Johnson.

Alte doua studii citate de CDC arată că scăderea eficienței vaccinurilor este mai marcată la persoanele mai în vârstă, cu mențiunea că aceste persoane au fost prioritizate pentru vaccinare la începutul campaniei, iar efectul observat ar putea fi o combinație intre scăderea eficientei în timp, răspunsul mai slab la vârste înaintate și alte variabile neluate în calcul”, potrivit unui comunicat de presă CNCAV.

Astfel, CNCAV arată că vaccinurile reduc semnificativ riscul de infecție, de boală severă, de spitalizare, de deces și limitează răspândirea virusului.

Vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei”, sunt concluziile CNCAV.

Peste 20.000 de persoane, vaccinate luni cu prima doză

CNCAV a informat luni, 4 octombrie, că 20.149 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser anti-COVID-19, în timp ce alte 30.288 au fost imunizate cu doza a 3-a.

În total, România a atins pragul de 5.623.598 de persoane vaccinate cu prima doză.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Campania de vaccinare versus neîncrederea în autorități. Explicațiile unui eșec neanunțat

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW