Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Elon Musk a donat aproximativ 75 de milioane de dolari pentru campania prezidențială a lui Trump

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2024

Elon Musk a donat aproximativ 75 de milioane de dolari pentru a susține un grup care sprijină campania lui Donald Trump, devenind astfel esențial pentru strategia și eforturile candidatului republican de a câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, potrivit Reuters.

CEO-ul Tesla, SpaceX și al platformei X (fosta Twitter), a donat către „America PAC”, grupul politic creat pentru a sprijini campania lui Donald Trump, 15 milioane de dolari în iulie, 30 de milioane în august și alte 30 de milioane în septembrie, conform datelor publicate de Comisia Electorală Federală a SUA (FEC).

Campania lui Trump depinde în mare măsură de grupuri externe pentru mobilizarea alegătorilor, ceea ce face ca PAC-ul creat de Musk – cel mai bogat om din lume – să aibă un rol crucial în alegerile extrem de strânse dintre Trump și democrata Kamala Harris. Musk, CEO-ul Tesla, a fost singurul donator al acestui grup în perioada respectivă.

Elon Musk, care anterior și-a exprimat sprijinul pentru candidați democrați, a făcut o schimbare politică semnificativă, trecând de partea dreptei în aceste alegeri. El a oferit sprijin public pentru Donald Trump în luna iulie și a participat la un miting electoral alături de acesta în Pennsylvania.

Musk a anunțat că va ține o serie de discursuri în Pennsylvania, ceea ce arată o implicare activă în campania electorală a lui Trump, la scurt timp după apariția sa publică alături de fostul președinte.

Potrivit Reuters, Musk plănuiește să desfășoare mai multe acțiuni de campanie pentru Trump în Pennsylvania, considerat un stat important atât pentru Trump, cât și pentru oponenta sa democrată, Harris, în cursa pentru Casa Albă.

Elon Musk se numără printre principalii donatori ai Partidului Republican, alături de influenți miliardari precum Timothy Mellon și Miriam Adelson.

La sfârșitul lunii septembrie, America PAC avea aproximativ 4 milioane de dolari disponibili, ceea ce sugerează o resursă financiară limitată în comparație cu alte organizații de campanie. În plus, se menționează că Miriam Adelson, o altă influentă donatoare pro-Trump, a contribuit cu 95 de milioane de dolari la un alt super PAC, Preserve America PAC, în aceeași perioadă.

Peste 5 milioane de americani au votat deja în avans pentru alegerile din 5 noiembrie, care, potrivit sondajelor, par extrem de strânse între Donald Trump și Kamala Harris.

Foto: X

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW