Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Curtea de Apel și Tribunalul București își suspendă activitatea. Judecătorii, nemulțumiți că vor rămâne fără pensii speciale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Judecătorii de la Curtea de Apel București și de la Tribunalul București au decis, marți, cu majoritate, să suspende de mâine activitatea instanțelor, nemulțumiți fiind de faptul că ar putea rămâne fără pensii speciale.

Magistrații Curții de Apel București susțin că abrogarea dispozițiilor legale pentru pensiile speciale ale magistraților „încălca independenţa justiției şi a afectează statutul constituțional al judecătorilor”.

Activitatea instanțelor urmează să fie suspendată de miercuri.

Și judecătorii Curții de Apel Craiova și cei de la Judecătoria Sectorului 5 al Capitalei au luat aceeași decizie, de a-și suspenda activitatea în perioada ce urmează.

De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a anunțat că-și va suspenda activitatea începând cu 27 ianuarie.

Context

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale. Deputații vor vota astfel, pe 28 ianuarie, legea referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale magistraților.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a adoptat, pe 17 decembrie, prin vot, amendamentele privind eliminarea pensiilor de serviciu ale parlamentarilor, magistraților, membrilor Curții Constituționale, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, membrilor corpului diplomatic și consular al României, foștilor șefi de stat, personalului aeronautic civil navigat profesionist și a primarilor.

Totodată, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a decis că militarii, polițiștii, jandarmii și personalul din penitenciare vor rămâne cu pensia specială.

 

sursa foto: ICCJ

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *