Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Elevă de opt ani, spulberată pe trecerea de pietoni din fața școlii de un pompier care ar fi consumat cannabis

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Un pompier  din Maramureș, aflat sub influența substanțelor interzise, a lovit cu mașina o fetiță de opt ani. Minora ieșea de la școală și a încercat să traverseze regulamentar strada pe trecerea de pietoni, informează vasidale.ro. Pompierul(24 de ani) se afla în timpul liber și a ieșit pozitiv la cannabis, arată primele cercetări din acest caz. Inspectoratul pentru Situații de Urgență(ISU) Maramureș a confirmat informația și a subliniat că a demarat o anchetă internă.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru  vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Persoana vătămată primește îngrijiri medicale la spital, strarea acesteia fiind stabilă.

Dacă rezultatul testelor de laborator vor confirma că tânărul pompier a condus sub influența substanțelor interzise, riscă închisoare cu executare. Legea „Anastasia” , promulgată de președintele Iohannis în luna iulie ac, prevede închisoare pentru șoferii care au consumat droguri sau  alcool, implicați în accidente rutiere.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică(INS), în 2022, România a avut cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din întreaga Uniune Europeană: 85,1 persoane la 1 milion de locuitori.

Citește și:  Pedepse mai aspre pentru traficanții de droguri, confiscarea maşinilor, test antidrog la admiterea în Poliţie/Proiect de lege

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW