Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Elena Udrea a ajuns la Penitenciarul Târgșorul Nou UPDATE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 iunie 2022

UPDATE Elena Udrea a fost adusă joi seară, 16 iunie, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde va ispăşi o pedeapsă de şase ani de închisoare, primită în dosarul „Gala Bute”, relatează Agerpres.

Știrea inițială

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, a ajuns joi, 16 iunie, în țară, de unde a fost preluată de o mașină a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pentru a fi transportată la Penitenciarul Târgșorul Nou, potrivit imaginilor transmise de televiziunile din România.

După cum Main News a scris aici, fostul ministru al Dezvoltării a fost extrădat joi de autoritățile din Bulgaria, la mai bine de două luni de când a fost prinsă în timp ce încerca să ajungă în Grecia.

Elena Udrea a fost condamnată, la începutul lunii aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Înainte de pronunțare, fostul ministru a fugit din țară, dar a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria în baza mandatului european de arestare.

În timpul proceselor din țara vecină, Elena Udrea s-a plâns de condițiile din penitenciarele din România.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a reacționat dur, menționând că Elena Udrea a atacat sistematic imaginea poliției penitenciare, cu scopul de a scăpa de închisoare, după ce a contribuit, timp de 10 ani, la sărăcirea unor generații de români, printre care se află și familiile polițiștilor de penitenciare.

Condițiile din penitenciar

FSNAP a trecut în revistă condițiile pe care Elena Udrea le va avea la Penitenciarul Ploiești-Târgșorul Nou.

Specificul Penitenciarului Ploiești-Târgșorul Nou este reprezentat de celule concepute pentru cazarea la comun a persoanelor private de libertate femei. Din punct de vedere al spațiului asigurat Elenei Udrea, garantăm opiniei publice că va fi optim pentru respectarea unui spațiu minim individual de 4 mp pe toată perioada executării pedepsei de către fostul ministru.

Camerele de deţinere asigură fiecărei persoane pat individual, sunt dotate cu mobilier specific, instalaţii de încălzire şi utilităţi igienico-sanitare, astfel încât fiecare persoană deținută să aibă acces permanent la apă potabilă și zilnic la apă caldă, acces nerestricționat și permanent la grupurile şi instalaţiile sanitare pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, și a celorlalte nevoi specifice genului, ori de câte ori este necesar, în condiţii de igienă şi intimitate.

Spațiile de deţinere sunt amenajate, astfel încât să permită iluminatul natural şi artificial precum şi aerisirea optimă a acestora. În fiecare cameră sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere şi bănci iar în baie rafturi pentru păstrarea încălţămintei. Celelalte bunuri de folosinţă îndelungată sunt păstrate la magazia penitenciarului unde deţinutele au acces conform programului stabilit”, precizează sursa citată.

Totodată, arată federația, grupurile sanitare sunt dotate cu chiuvetă, duș, oglindă, etajeră şi vas WC, compartimentate astfel încât să asigure intimitatea persoanelor custodiate. Cabinele de toaletă sunt despărţite de grupul sanitar prin intermediul uşilor PVC, având asigurată ventilaţie naturală printr-o fereastră.

Accesul la apă potabilă este asigurat permanent, prin racordarea penitenciarului la o sursă autorizată proprie, calitatea apei fiind certificată periodic prin buletine de analiză.

Elenei Udrea i se va asigura zilnic plimbarea în aer liber timp de minimum două ore, în curți de plimbare amenajate. Dacă fostul politician nu va opta să presteze muncă ori să participe la alte activități în afara camerei, perioada minimă de plimbare în aer liber va fi de 3 ore, indiferent de regimul de executare.

Activitățile zilnice vor fi organizate de administrația locului de deținere, astfel încât să poată fi alocat un interval cât mai mare de timp în afara camerei de deținere”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, fostul ministru va beneficia de un meniu diversificat pentru fiecare normă de hrană, va putea primi vizite și comunica cu cei dragi.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW