Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Violențele din 10 august de acum doi ani, marcate de proteste în faţă la MAI şi DIICOT / Un elefant roz este dus la toate instituţiile implicate în anchetă – FOTO / VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 august 2020 Etichete: , , ,

Reprezentanții comunității Declic marchează momentul 10 august prin a duce un elefant vopsit în roz în fața tuturor instituțiilor implicate în ancheta deschisă ca urmare a evenimentelor violente din Piața Victoriei. În paralel, în faţa sediilor MAI şi DIICOT s-au adunat mai mulţi protestatari.

CITEȘTE ȘI: 10 August amar | După doi ani, în loc să știm vinovații, ne întrebăm dacă-i mai căutăm

UPDATE 11.10 Au loc proteste în fața sediilor Ministerului de Interne și DIICOT.

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 11.00 Reprezentanții DECLIC au ajuns în fața Curții de Apel București, acolo unde astăzi se judecă procesul redeschiderii dosarului 10 august.

UPDATE 10.30 Elefantul a fost adus prima dată în fața Palatului Cotroceni.

Elefantul va fi plimbat la Palatul Cotroceni, Palatul de Justiţie, Parchetul General, Ministerul Justiţiei, DIICOT, Ministerul de Interne şi în Piaţa Victoriei.

”Elefantul din încăpere, despre care preşedintele Iohannis vorbea în 2017 la una dintre şedinţele de Guvern unde se încerca blocarea Justiţiei, a devenit acum dosarul 10 august. Pentru că elefantul nu mai este vizibil pentru preşedinte, ministrul Justiţiei, procurorul General, DIICOT şi ministrul de Interne, am decis să îl vopsim în roz”, a declarat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu.

Peste 59.000 de membri Declic au semnat petiţia ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august” şi au cerut autorităţilor reluarea cercetărilor.

Inquam Photos / Octav GaneaInquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW