Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


După scandalul din Parlament, George Simion se compară cu Iisus: „Că tot suntem în zilele sfinte”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 decembrie 2023 Etichete: , , ,

După controversatul scandal provocat în Parlament de George Simion, liderul AUR, alături de colegii săi din partid și fosta membră Diana Șoșoacă, acesta face o comparație între el și Iisus. Acest incident a avut loc în cadrul dezbaterilor privind bugetul pentru anul 2024.

„Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie’ – nu am zis-o eu, ci un mare președinte. Ce vreți? Să acceptăm ce li s-a întâmplat profesorilor? Că pentru asta am protestat! Ce vreți? Să avem liniște și civilizație în Parlament? Am avut liniște și civilizație 33 de ani și unde ne-a adus”, a spus liderul AUR, pe Facebook.

George Simion se compară cu Iisus Hristos

Simion s-a comparat apoi cu Iisus: „Iisus când a intrat în templu, că tot suntem în zilele sfinte, și a văzut ce se întâmplă acolo, toate chioșcurile și toate tarabele, a pus mâna și le-a dărâmat. Asta avem și noi de făcut cu chioșcurile regimului Ciolacu!”.

El a susținut apoi că Diana Șoșoacă a fost trimisă chiar de premier „ca să ne strice protestul, cum o face de doi ani de zile”.

George Simion a mai susținut pe Facebook faptul că Diana Șoșoacă, „marea avocată”, a depus împotriva lui „o plângere de te doare minte, a scris-o cu picioarele”: „Nu am lovit-o nici cu palma nici cu pumnul, lucrul ăsta se poate vedea clar!”.

Liderul AUR a subliniat că nu resimte niciun regret și că intenția sa a fost să-și exprime nemulțumirile prin protest. Totodată, a adăugat că atunci când protestul nu a fost posibil, a considerat necesar să ia atitudine și a menționat că nu crede că există un bărbat sănătos la minte care să o agreseze pe Diana Șoșoacă.

„Nu se întâmplă nimic cu așa-zisa ei plângere. Ea e o unealtă a PSD-ului, dar sistemul ăsta trebuie bătut și o să fie bătut și tarabele lui vor fi răsturnate în 2024, că pe liniște nu mai merge”, a mai afirmat George Simion.

Șoșoacă îl acuză pe Simion că are legături cu PSD-ul

În contrast, Diana Șoșoacă susține că AUR este un partid al Sistemului, ceea ce determină refuzul ei și al partidului său de a forma o alianță cu aceștia.

„Toată lumea-l apostrofează că m-a dat afară din AUR. (…) Dânsul e presat de foarte mulți alegători ai săi să facă o colaborare cu partidul SOS România, numai că adevărații naționaliști nu-și doresc o astfel de colaborare deoarece, prin acțiunile întreprinse mai ales de conducerea și parlamentarii AUR, au dat dovadă că sunt un partid al Sistemului.

Nu sunt cenzurați în presă niciodată, la TV nici atât, votează împotriva poporului român! Uitați-vă cum au votat pensiile speciale ale primarilor! Când am avut inițiativa de reintroducere în Codul penal a subminării economiei naționale, ei s-au abținut de la vot! Deși e o alianță pentru unirea românilor și spun că vor să ne unim cu Moldova, eu personal am făcut inițiativă pentru unirea cu Moldova și negocierea teritoriilor din Ucraina la care ei au votat împotriva și au plecat din sală când s-a votat în plen obligarea plenului de a intona imnul înaintea fiecărei ședințe”, a afirmat Diana Șoșoacă, pentru B1 TV.

De asemenea, și ea l-a acuzat pe Simion că are o înțelegere cu PSD: „E o înțelegere între Ciolacu și Simion. La mine în partid nu au intrat parlamentari PSD, PNL și USR. În schimb, în AUR au intrat. (…) Eu am refuzat categoric primirea de astfel de persoane, cu tot respectul pentru dânsele”.

foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW