Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


După eroarea din OUG privind noile măsuri din Energie, PSD vrea demiteri din ministerul condus de liberali SURSE

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 ianuarie 2022

După ce Guvernul Ciucă s-a întrunit într-o nouă ședință, în această după-amiază, pentru a corecta eroarea din OUG privind noile măsuri din Energie, și liderii coaliției de guvernare au avut o ședință, potrivit surselor Main News. 

Conform surselor citate, PSD a cerut demiterea secretarului general din Ministerul Energiei, Radu Nicolae Chiurtu. De asemenea, ar fi fost cerută și demisia unui alt director din ministerul condus de liberalul Virgil Popescu, în contextul erorii din ordonanța de urgență, după cum au precizat sursele Main News.

Premierul Nicolae Ciucă ar fi acceptat solicitările social-democraților, conform acelorași surse.

Guvernul Ciucă s-a reunit în ședință, miercuri după-amiaza, 26 ianuarie, pentru a corecta OUG cu noile măsuri din domeniul Energiei, adoptată chiar ieri, 25 ianuarie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, după ședința Executivului de marți, 25 ianuarie, că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea preţurilor şi compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturale, așa cum anunțase premierul anterior.

„Astăzi am aprobat ordonanţa de urgenţă prin care, începând cu data de 1 februarie, se fac anumite modificări în ajutorul oamenilor. Practic, pentru toţi consumatorii casnici, pentru toţi românii care deţin o locuinţă, scade plafonul de la 1 leu pe kW la 0,80 de bani pe kW pentru energie electrică şi de la 0,37 bani pe kW la 0,31 de bani pe kW, indiferent cât consumă. Dacă, în plus faţă de acest lucru, consumă 500 kW lunar şi 300 de metri cubi lunar, atunci beneficiază de o compensare suplimentară şi, practic, vor plăti 0,68 de bani pentru energia electrică şi circa 0,22 de bani pentru gazele naturale – aici vorbim de toate taxele incluse”, a afirmat acesta într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW