Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Guvernul a făcut şedinţă online, pentru a corecta OUG cu noile măsuri din energie, la o zi după adoptare

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 ianuarie 2022

Guvernul Ciucă s-a reunit în ședință, miercuri după-amiaza, 26 ianuarie, pentru a corecta OUG cu noile măsuri din domeniul Energiei, adoptată chiar ieri. Ședința Executivului a avut loc online, începând la ora 15:45. Întrunirea a durat jumătate de oră.

„Tema – îndreptare eroare materială – neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea și completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 25 ianuarie 2022”, se arată pe agenda oficială a Guvernului.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a explicat că „îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc  plus max zece la suta de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la suta, în total  1320 mc”, potrivit News.ro.

USR: Ordonanța însăși e eroarea

Cristina Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea USR, a susținut, în acest context, că însăși ordonanța este o eroare.

„Nu au trecut nici 24 de ore de când coaliția PNL-PSD a “salvat” românii de facturile la energie şi deja au depistat o eroare în ordonanța de urgență adoptată ieri. Le dau un pont: ordonanța însăși e eroarea”, a scris ea pe Facebook.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, după ședință Executivului de marți, 25 ianuarie, că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea preţurilor şi compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturale, așa cum anunțase premierul anterior.

„Astăzi am aprobat ordonanţa de urgenţă prin care, începând cu data de 1 februarie, se fac anumite modificări în ajutorul oamenilor. Practic, pentru toţi consumatorii casnici, pentru toţi românii care deţin o locuinţă, scade plafonul de la 1 leu pe kW la 0,80 de bani pe kW pentru energie electrică şi de la 0,37 bani pe kW la 0,31 de bani pe kW, indiferent cât consumă. Dacă, în plus faţă de acest lucru, consumă 500 kW lunar şi 300 de metri cubi lunar, atunci beneficiază de o compensare suplimentară şi, practic, vor plăti 0,68 de bani pentru energia electrică şi circa 0,22 de bani pentru gazele naturale – aici vorbim de toate taxele incluse”, a afirmat acesta într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW