Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


După ce a fost amendat de trei ori, ÎPS Teodosie intră în carantină

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat luni seara, 24 ianuarie, că Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie va petrece perioada de carantină la Palatul Arhiepiscopal. Tot de aici, prelatul va oficia Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfășoare fără public.

Autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit din Iordania, ţară aflată în zona roşie, conform sursei citate.

„Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului. Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de 3 ori într-o zi, după ce nu ar fi respectat carantina pentru a participa la mai multe evenimente organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. El a primit trei amenzi în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Ulterior, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că amenzile primite de ÎPS Teodosie „sunt ilegale” și vor fi contestate, întrucât prelatul nu a aflat despre decizia DSP decât foarte târziu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *