Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Dublă tragedie aviatică în județul Constanța: Cauzele prăbușirii avionului și elicopterului SURSE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 martie 2022

Cauzele prăbușirii de miercuri seară, 2 martie, a avionului MiG 21 și a elicopterului plecat în căutarea acestuia sunt, cel mai probabil, probleme tehnice, au declarat pentru Main News surse guvernamentale. 

Este exclusă ipoteza unei agresiuni în cazul MiG-ului, întrucât acesta se afla în misiune de supraveghere, și nu de poliție aeriană.

În cazul elicopterului IAR-330 Puma, cauza cea mai probabilă a accidentului o reprezintă condițiile meteo, concret încărcarea palelor cu gheață, moment în care acestea se opresc, potrivit surselor citate.

De menționat este că se fac analize înainte de zbor, după cum au explicat sursele Main News, dar la malul mării vremea este imprevizibilă și se poate schimba rapid. „De asemenea, nu pleacă niciun aparat fără verificare tehnică”, au explicat sursele.

Amintim că miercuri, 2 martie, un MiG-21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța, iar la scurt timp a căzut și un elicopter IAR-330 Puma, plecat în căutarea MiG-ului. În urma tragediei din 2 martie, opt militari români au decedat.

Vezi și CINE SUNT MILITARII care și-au pierdut viața în incidentul aviatic din Constanța / Mesajele transmise de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW