Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Cine sunt militarii care și-au pierdut viața în incidentul aviatic din Constanța / Mesajele transmise de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 martie 2022

Șapte militari și-au pierdut viața miercuri seară, 2 martie, după ce un elicopter IAR 330-Puma s-a prăbușit în zona Gura Dobrogei, din Constanța, în timp ce căuta un alt avion MiG, căzut în zonă cu o oră mai devreme. Este vorba de cinci membri ai echipajului și alți doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Elicopterul era pilotat de locotenentul-comandor Bogdan Florin, în vârstă de 41 de ani, angajat în cadrul MApN din anul 2003, informează instituția. Avea la activ peste 1.500 de ore de zbor. Era căsătorit și avea 3 copii.

Copilotul, Sorin Pătrașcu, în vârstă de 27 de ani, avea 500 de ore de zbor și era angajat în MApN din anul 2016. Era necăsătorit.

Alături de ei, în elicopter se mai aflau Gelu Banu, în vârstă de 53 de ani, maistru militar. Angajat din 1993, peste 1.700 de ore de zbor. Era căsătorit și avea 2 copii.

Caporalul Cătălin Lateș, 29 de ani, era angajat în MApN din anul 2021. Era căsătorit și avea doi copii. Ionuț Marinescu, sergent, a fost angajat și el tot în anul 2021. Era căsătorit și avea un copil.

Pe lângă echipaj, alți doi salvatori pe mare și-au pierdut viața. Este vorba de Vlad Carp și Sergiu Bosoi. Primul era maistru militar clasa I. În vârstă de 39 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Cel de-al doilea scafandru care și-a pierdut viața în incidentul aviatic avea 37 de ani și era angajat în MApN din anul 2005.

Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor militarilor”, informează MApN.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

„Îmi exprim profundul regret și deplina compasiune pentru pierderea vieții a șapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar.

În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase”

Mesajul lui Nicolae Ciucă:

„Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea.
Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune și condoleanțe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României, care și-au pus datoria față de țară înaintea propriei vieți. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa”

Foto: Facebook/ MApN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW