Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Directorul DSP Dâmbovița, despre managerul spitalului din Găești: A făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale / Nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2021

Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița, susține că a trimis o echipă de control la Spitalul Găești și a precizat că au fost vaccinate doar persoanele eligibile în prima etapă a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. 

Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti”, a declarat directorul DSP Dâmbovița, pentru Agerpres.

Context

Managerul spitalului din Găești a anunțat, luni, pe Facebook, că orice persoană ce se prezintă voluntar la centrul de vaccinare va primi serul împotriva COVID-19.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru”, a scris Laurențiu Belușică, managerului spitalului din Găești, pe Facebook.

În legătură cu situația de la Spitalul Găești, Valeriu Gheorghiță a afirmat că Ministerul Sănătății va verifica modul în care au fost respectate procedurile, afirmând că nu este o tragedie ca persoane ce nu aparțin etapei I să fie vaccinate.

Am luat şi noi la cunoştinţă de situaţia de la spitalul din Găeşti. Pot să vă spun următoarele lucruri. Faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparţin etapei unu nu este o tragedie, până la urmă important este că au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile, şi anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, aşa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest lucru este un alt aspect care urmează a fi verificat. Din acest punct de vedere, vorbim local de un management defectuos, aş putea spune”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/dsp-dambovita-despre-managerul-spitalului-din-gaesti-a-facut-niste-declaratii-nefericite-care-nu-s-au-dovedit-reale-nu-a-fost-nicio-persoana-vaccinata-care-sa-nu-fie-din-categoria-eligibila/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *