Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Situație dramatică în unitățile sanitare. Pacienți în stare gravă așteaptă eliberarea unui loc în ATI

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2021

Pandemia COVID-19 pare scăpată de sub control în România. Secțiile de Terapie Intensivă funcționează la capacitate maximă iar zeci de pacienți așteaptă eliberarea unui loc liber.

Managerul Institutului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, susține că la toate aceste probleme se adaugă lipsa medicamentelor esențiale pentru tratarea COVID-19, dar și oboseala acumulată de întreg personalul medical, aflat în prima linie încă de la debutul pandemiei.

„Suntem la capacitate 110%. Sunt vreo 4-5 persoane care așteaptă un loc la Terapie Intensivă. În toată țara nu există medicamentele specifice COVID. Avem puțin Remdesivir. Aparate sunt dar nu merg singure, trebuie folosite de niște oameni. Sunt aceeași oameni care lucrează în ‘Matei Balș’ din februarie anul trecut”, a declarat Cătălin Apostolescu, managerul Institutului „Matei Balș”, pentru Mainnews.ro.

Situația este deosebită de dificilă și la „Bagdasar Arseni” din București, unde nu mai există niciun loc liber în ATI.

„Nu mai avem locuri nici la ATI destinat pacienților COVID, nici la ATI destinat pacienților non-COVID. Sunt în Unitatea de Primiri Urgențe pacienți care așteaptă un loc la ATI. Un pacient care ajunge în UPU are nevoie de un ventilator care să îl țină în viață. Îi ținem pe pacienți în UPU până se eliberează un loc în ATI”, a declarat Andi Nodiț, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, pentru Mainnews.ro.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat luni, 4 octombrie, 8.292 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 32.004 de teste. În secțiile ATI, sunt internați 1.468 de pacienți, dintre care 21 de minori.

La nivel național, mai sunt libere trei paturi ATI, în Bihor, Galați și Brașov, pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale și care sunt confirmate cu SARS-CoV-2.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/situatie-dramatica-in-unitatile-sanitare-pacienti-in-stare-grava-asteapta-eliberarea-unui-loc-in-ati/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/situatie-dramatica-in-unitatile-sanitare-pacienti-in-stare-grava-asteapta-eliberarea-unui-loc-in-ati/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *