Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Drumul Expres Craiova – Pitești: Soluția găsită de CNAIR pentru deschiderea traficului pe tronsonul 3 în acest an

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 iulie 2023

Autoritățile au stabilit soluția pentru deschiderea a alți 31 km din Drumul Expres Craiova – Pitești până la finele acestui an. La cererea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, UMB Tehnostrade va realiza o descărcare provizorie a Tronsonului 3 în DN65, la Colonești, în condițiile în care lucrările pe Tronsonul 4 sunt încă departe de a fi finalizate. Anunțul a fost făcut joi, 20 iulie, de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

„Deși este o sărbătoare ortodoxă importantă (Sf. Ilie), managementul este prezent în șantier pentru asigurarea permanenței și gestionarea activităților curente. Am discutat cu reprezentanții UMB despre stadiul lucrărilor și am precizat că luăm toate măsurile care țin de CNAIR pentru finalizarea defrișărilor pe coridorul tronsonului 4, astfel încât lucrările să nu sufere întârzieri. Pentru modificările proiectului în timpul execuției am depus deja documentația si suntem foarte aproape de obținerea Deciziei etapei de încadrare. Aceste modificări au fost necesare pentru asigurarea unui traseu optim”, a transmis Cristian Pistol, la finalul vizitei efectuate joi pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești.

Drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121 km și este împărțit în patru tronsoane.

Aflat în stadiul de circa 40%, primul tronson, Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, ar trebui să fie gata anul viitor, în condițiile în care CNAIR urmează să semneze un contract de execuție cu o asociere condusă de Ozaltin Insaat Ticaret din Turcia.

Tronsonul 2, în lungime de aproape 40 kilometri, a fost deschis anul trecut, în vreme ce Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, unde lucrează UMB, avansul lucrărilor a ajuns la 70%, există șanse foarte bune de inaugurare în 2023.

Cel mai întârziat este Tronsonul 4, aflat într-un stadiu de circa 25%, pe care UMB a început lucrările anul trecut. Termenul de finalizare este în cursul anului 2024.

Comentarii