Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autorități: Rezultatele pentru cele 13 persoane din Gorj sunt negative / S-a emis ordinul de carantină pentru persoanele care vin din nordul Italiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , , ,

Rezultatele analizelor celor 13 persoane din Gorj care au luat contact cu cetățeanul italian infectat cu coronavirus care a tranzitat România sunt negative. În acest moment mai sunt așteptate rezultatele a nouă teste.

„Avem rezultatele pentru cele 13 persoane de la Gorj”, a declarat șeful DSU.

Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății a confirmat faptul că până în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

„Țin să vă anunț că toate cele 13 persoane de la Gorj au teste negative cu coronavirus. Toate persoanele care vin din Wuhan sau din zonele din Italia vor intra în carantină. (…)Mai sunt în lucru nouă teste ale unor persoane. Tot astăzi s-a emis ordinul de carantină. Ordinul spune că toate persoanele care vin din zone închise, Wuhan, cele 11 comune din Italia sunt puse în carantină în instituțiile de ordine centralizate. La ieșirea din carantină se vor face doua teste. La persoanele asimtomatice vor fi izolate voluntar la domiciliu 14 zile. Vor beneficia de concediu de odihnă. Comitetele județene de urgență vor administra aceste centre de carantină. Pentru cei izolați voluntar la domiciliu legătura se va ține cu medicul de familie. Dincolo de cazul Gorj, toate testele sunt negative. Astăzi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină. Avem 92 de paturi sunt de anestezie și terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că în situația în care va fi confirmat un caz de coronavirus pe teritoriul României oamenii trebuie să își păstreze calmul.

„Într-o zi nu poate să devină epidemie. Dacă apare un caz, până o să fie cazul transmis la zeci sau sute de oameni… Mergem după contactele cazului, le verificăm. După cum ați văzut, am avut un cetățean bolnav, iar oamenii care au intrat în contact cu el au fost declarate negativ”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat mai susține că unii oameni au ascuns măști sanitare pentru a le vinde la suprapreț.

„Acest lucru clar va duce la o panică a populației. Vom lua și măsuri în acest sens. Vom distribui gratuit măști, dacă va exista epidemie în rândul populației”, a mai spus șeful DSU.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/noi-detalii-despre-coronavirus-rezultatele-pentru-cele-13-persoane-din-gorj-sunt-negative-s-a-emis-ordinul-de-carantina-pentru-persoanele-care-vin-din-nordul-italiei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/noi-detalii-despre-coronavirus-rezultatele-pentru-cele-13-persoane-din-gorj-sunt-negative-s-a-emis-ordinul-de-carantina-pentru-persoanele-care-vin-din-nordul-italiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *