Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Droguri introduse în penitenciarele din România. Acțiune de amploare a procurorilor DIICOT

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 iunie 2022

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut percheziții în 10 penitenciare din România și în mai multe județe într-un dosar în care mai multe grupări sunt acuzate că au introdus droguri de mare risc în închisori.

Opt persoane vor fi aduse vineri, 17 iunie, în fața instanțelor cu propunerea de arestare preventivă.

Perchezițiile au avut loc la Penitenciarele Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galați, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin și Poarta Albă, în localități din județele Prahova, Dâmbovița și Brăila și în orașele Bacău, Piatra Neamț și Roman.

Anchetatorii susțin că grupările respective ar fi introdus „substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și droguri de mare risc” în penitenciare.

Acestea erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor”, arată DIICOT.

În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat peste 20.000 de lei și 7.350 de euro, telefoane mobile, coli A4 impregnate cu „substanțe cu efect psihoactiv”, dar și formulare tipizate pentru transferul unor sume de bani.

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 48234 additional Information on that Topic: mainnews.ro/droguri-introduse-in-penitenciarele-din-romania-actiune-de-amploare-a-procurorilor-diicot/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/droguri-introduse-in-penitenciarele-din-romania-actiune-de-amploare-a-procurorilor-diicot/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *