Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Două tinere din România, obligate de un român să se prostitueze în Marea Britanie / Bărbatul, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 29 iulie 2022

Un român a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare în Marea Britanie, după ce a obligat prin amenințări și violență două tinere recrutate din România să practice prostituția în insulă, a anunțat vineri, 29 iulie, Poliția Română.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO) au transmis autorităților britanice, în luna martie, informații pentru a ajuta la salvarea a două tinere românce, despre care arătau că există situația de risc și exploatare.

Din cercetări a reieșit că tinerele ar fi fost recrutate din România, fiind ulterior transportate în Regatul Unit al Marii Britanii, unde ar fi fost obligate prin amenințări și violență să practice prostituția, fiind cazate la mai multe adrese situate pe teritoriul Marii Britanii”, arată Poliția Română.

Cel care le-a obligat să practice prostituția posta anunțuri pentru a atrage clienți și a fost arestat de polițiștii din Leeds, după o operațiune de salvare.

În luna iulie, bărbatul a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru exploatarea sexuală a celor două victime.

Acest caz reflectă reacția rapidă a Poliției Române în fața situațiilor de risc în care se pot afla victimele exploatării, subliniază buna și eficienta cooperare a forțelor de poliție române și britanice, precum și angajamentul acestor instituții în lupta împotriva traficului de persoane”, susține IGPR.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *