Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Două curse TAROM sunt programate sâmbătă pentru repatrierea românilor blocați pe aeroporturile din străinătate

By news.ro , in Stirile zilei , at 10 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat, vineri, că ”TAROM va trimite, sâmbătă, alte două curse speciale pentru repatrierea cetăţenilor români abandonaţi de Blue Air pe aeroporturile din Europa”. În total, vor fi aduşi în ţară 350 de călători.

„TAROM trimite mâine alte două curse speciale pentru repatrierea cetăţenilor români abandonaţi de Blue Air pe aeroporturile din Europa! Prima cursă va pleca la ora 5.25 spre aeroportul Zakynthos după care va continua zborul spre aeroportul Heraklion, pentru a repatria 160 de cetăţeni aflaţi în Grecia. A doua cursă va pleca la ora 22.20 direct spre Heraklion pentru a repatria alţi 189 de cetăţeni români”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.

El a reamintit de restul curselor speciale ale TAROM pentru a aduce în ţară mai mulţi cetăţeni români.

„TAROM a mai trimis până acum o cursă specială la Heraklion (Grecia) dar şi la Tel Aviv (Israel), Larnaka (Cipru) şi Malaga (Spania), pentru aducerea în România a cetăţenilor români în condiţii de siguranţă. Mulţumim TAROM pentru răspunsul prompt şi pentru asumarea acestor misiuni speciale”, a adăugat ministrul.

Compania aeriană low-cost Blue Air anunţă, printr-un comunicat, că îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022. Decizia de reluare a zborurilor are în vedere în mod decisiv posibilitatea societăţii de a rambursa tuturor pasagerilor afectaţi sumele datorate şi de a achita tuturor partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate în favoarea companiei.

Compania le transmite pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate. Mai mult, societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie, dată la care anunţase iniţial că va relua zborurile.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW