Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Două convoaie de blindate franceze au ajuns în România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Două convoaie compuse din blindate ușoare de infanterie și blindate grele de infanterie, trimise de Franța, au intrat în România duminică seară, 23 octombrie, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, potrivit Ministerului Apărării (MApN).

Cele două convoaie au fost întâmpinate de colonelul francez Alexandre de Féligonde, din partea Grupului de Luptă al NATO, alături de colonelul Tiberiu Cojocaru, din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Un nou convoi de tancuri Leclerc va fi trimis în România pe parcursul lunii noiembrie.

Operația logistică de dislocare a tehnicii din baza Mourmelon-le-Grande din Franța către Cincu, România, pe roți, pe o distanță de mai mult de 2000 de kilometri, a debutat din 18 octombrie și poartă numele Operația „Balaur”, inspirat după personajul mitologic din legendele românești”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Blindatele franceze urmează să ajungă la Cincu, unde vor completa mijloacele tehnice ale Grupului de Luptă al NATO, condus de Franța și dislocat în baza militară din județul Brașov.

Peste 5.500 de militari aliați din SUA, Franța, Belgia, Portugalia, Marea Britanie, Polonia, Olanda sau Canada sunt dislocați în prezent în România, arăta ministrul Apărării, Vasile Dîncu, într-un interviu acordat în luna septembrie pentru Main News. Detalii aici.

Grupul de luptă NATO dislocat la Cincu și condus de Franța are un rol major în consolidarea posturii aliate de apărare și descurajare pe flancul estic și reprezintă o contribuție importantă a Aliaților la asigurarea uni nivel superior de securitate şi stabilitate la Marea Neagră”, a spus ministrul Apărării.

Sursă foto: Ministerul Apărării

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW