Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosarul Microsoft: Fost ministru din Guvernul Boc, trimis în judecată de procurorii DNA

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 28 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție(DNA), fiind acuzat de spălare de bani.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți De Casație și Justiție.

În 2009, pe vremea când Gabriel Sandu era ministu al Comunicațiilor în cabinetul Boc, a ajutat două firme să încheie un contract de închiriere licențe Microsoft cu Guvernul României. În schimbul acestui serviciu, fostul ministru a primit suma de 2.196.035 euro.

Gabriel Sandu a fost condamnat definitiv de ÎCCJ, în 2016, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft, însă la doar un an a fost eliberat condiționat

Știre în curs de actualizare.

Conform procurorilor DNA, la cererea fostului ministru, în baza unor contracte de consultanță ce atestau operațiuni comerciale fictive, suma de 2.196.035 euro ar fi fost transferată în contul unei societăți comerciale controlate de acesta.

„În perioada 24 august 2010-13 noiembrie 2015, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor primiți în condițiile descrise mai sus, inculpatul Sandu Gabriel ar fi dispus transferul acestora, prin intermediul unor companii cipriote, în conturile a două societăți din România”, se arată în rechizitoriul întocmit de DNA.

Gabriel Sandu ar fi încercat astfel să creeze aparența că suma de bani reprezintă de fapt o investiție pe teritoriul României a companiilor din Cipru.

sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *