Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosarul în care erau vehiculate numele lui Oprea și Maior nu va fi redeschis

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 11 octombrie 2019 Etichete: ,

Tribunalul București a respins, definitiv, cererea Direcției Naționale Anticorupție, de a redeschide urmărirea penală într-un dosar în care, potrivit unor surse, a fost vehiculat numele fostului ministru de Interne Gabriel Oprea și cel al fostului șef SRI George Maior.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au cerut, în luna mai, Înaltei Curți de Casație și Justiție redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care patronul grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu susține că, în urmă cu mai mulți ani, Gabriel Oprea și George Maior au cerut sute de mii de euro pentru campania prezidențială din anul 2014.

ÎCCJ a decis, în iulie, că Tribunalul București este instanța care trebuie să soluționeze dosarul în care au fost vehiculate numele fostului ministru de Interne Gabriel Oprea și cel al fostului șef SRI George Maior.

”Admite excepţia de necompetenţă materială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după calitatea persoanei formulată de intimaţii Oprea Gabriel, Nicolae Dumitru şi Urdăreanu Tiberiu, şi în consecinţă: Dispune trimiterea cauzei spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arăta în decizia definitivă a Curții Supreme, din 1 iulie 2019.

Tiberiu Urdăreanu a reclamat la DNA faptul că, în urmă cu mai mulți ani, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, i-ar fi cerut o sumă mare de bani pentru campania pentru alegerile prezidențiale ale actualului lider Pro România, Victor Ponta. Discuția ar fi avut loc în prezența lui George Maior.

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea și fostul șef al SRI au negat acuzațiile lui Urdăreanu.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/dosarul-in-care-erau-vehiculate-numele-lui-oprea-si-maior-nu-va-fi-redeschis/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *