Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cine va putea beneficia de amânarea ratelor la bănci / Ministru: Este vorba și de responsabilitate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 mai 2022

Amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, măsură anunțată de coaliția de la guvernare, se va aplica persoanelor fizice și patronilor de companii ale căror cheltuieli au crescut cu 25% în ultimul an, a anunțat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 25 mai.

Criteriul principal – va fi acela al creșterii cheltuielilor sau costurilor – per familie sau per companie – cu 25% față de perioada anului trecut. La companii va fi raportat la utilități(…)Costul lunar este afectat de prețurile de la energie, combustibil sau alte materii prime”, a declarat Adrian Câciu.

Întrebat dacă persoanele fizice trebuie să prezinte o dovadă în acest sens, ministrul a evitat să dea un răspuns concret.

Procedura va fi simplă, dar acesta va fi criteriul pe care l-am agreat împreună cu sistemul bancar”, a răspuns ministrul de Finanțe.

Adrian Câciu a făcut un apel la responsabilitate și le-a cerut companiilor și persoanelor care își doresc să amâne ratele la bănci să facă o analiză în acest sens.

La finalul amânării acestor rate se va prelungi scadența la creditul respectiv, dar vei avea de plătit, nu este o scutire de plată, este o amânare(…)Este vorba și de responsabilitate și de solidaritate. Este un instrument, nu este o obligație, în favoarea celor care au credite. Analiza pentru fiecare și-o va face individual fiecare. Băncile vor avea și alte instrumente de sprijin în ceea ce privește creditul respectiv”, a explicat Adrian Câciu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/cine-va-putea-beneficia-de-amanarea-ratelor-la-banci-ministru-este-vorba-si-de-responsabilitate/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/cine-va-putea-beneficia-de-amanarea-ratelor-la-banci-ministru-este-vorba-si-de-responsabilitate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *