Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Dosarul Colectiv, aproape de final. Joi au loc ultimele audieri/ Pirotehnist: Stingătorul nu a funcționat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 21 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Ultimul termen din dosarul Colectiv ar putea avea loc, joi, după ce ultimii trei inculpați, din dosarul aflat la Tribunalul București, vor fi audiați. Săptămâna trecută, Crististian Popescu Piedone și unul din protehniști au fost audiați ca inculpați.

Urmăriți live update aici.

După audieri vor avea loc dezbaterile, în care părțile din dosar își vor expune punctul de vedere, urmând ca procurorul  să ceară pedepesele, iar instanța să dea o sentință.

Joia trecută, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone și unul dintre pirotehniști  au fost audiați în calitate de inculpați. Mai multe detalii aici.

Tot săptămâna trecută, avocatul unuia din patronii clubului Colectiv, a invocat faptul că judecătorul care trebuie să dea sentința nu ar avea dreptul să soluționeze dosarul. Judecătorul desemnat a respins cererea de recuzare invocată și a dispus și amendarea inculpaților, respectiv a celor trei patroni ai clubului Colectiv, cu câte 2000 de lei. Mai multe detalii aici.

Procesul care trebuie să stabilească vinovații de producerea tragediei din 30 octombrie 2015 nu are, încă, o decizie, nici măcar în primă instanță. Judecata a început cu mare dificultate, după luni de amânări. Deși, în ultimul an, procesul a înaintat și au fost audiate zeci de persoane, nu este, încă, clar, când se va încheia.

În dosarul de la Tribunalul București sunt judecați cei trei patroni ai clubului Colectiv (Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu), reprezentanții firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL (Daniela Niță și Cristian Niță) și pirotehniștii (Viorel Zaharia și Marian Moise). Persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost, de asemenea, trimise în judecată. Totodată, sunt judecați fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajați ai primăriei (Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc) și pompierii Antonina Radu și George Petrica Matei.

Știre în curs de actualizare.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *