Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal la Suceava după ce medicii infectați cu noul coronavirus s-au prezentat la serviciu / Ministerul Public a anunțat că au fost deschise și alte dosare penale

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , ,

Procurorii din Suceava s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal in rem, după ce la Spitalului Judeţean de Urgenţă, cadre medicale infectate sau suspecte de infectare cu COVID-19 s-au prezentat luni la serviciu. Totodată, Ministerul Public a anunțat că au fost deschise și alte dosare penale în contextul pandemiei de COVID-19.

După ce au examinat informațiile apărute în presă, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi „abuz în serviciu”, în sensul că, la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Potrivit comunicatului parchetului, anumiți funcționari au solicitat cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa la serviciu, la data de 23 martie, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând o posibilă contaminare în masă.

În total, sunt infectate cu noul coronavirus 72 de cadre medicale din unitatea medicală.

Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

La Parchetul din Alba Iulia a fost deschis dosar penal după ce o femeie din Cugir nu a respectat izolarea la domiciliu dispusă începând cu data de 16 martie.

De asemenea, în județul Neamț a fost deschis dosar penal după ce un bărbat de 54 de ani care se afla în izolare și-a părăsit de două ori domiciliul în cursul aceleiași zile.

Poliția Transporturi din Ploiești a depistat, într-un tren cu destinație finală municipiul București, un bărbat venit din Belgia care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu. În cauză a fost deschis dosar penal.

În județul Mehedinți o femeie venită din Italia plasată în izolare, nu a respectat măsura iar în data de 11 martie s-a deplasat la un magazin din localitatea Eșelnița, unde a purtat discuții cu mai multe persoane. Și în această cauză a fost întocmit dosar penal.

sursa foto: Facebook/Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *