Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Doi români trimiși în stare gravă în străinătate, repatriați după ce s-au vindecat de COVID-19

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2021

Doi români bolnavi de COVID-19 care au fost transferați în stare gravă la spitale din străinătate au fost repatriați marți, 16 noiembrie, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat de presă. Cei doi pacienți au fost declarați vindecați de COVID-19, astfel că au putut fi aduși înapoi în țară.

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marți, 16 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, un zbor pentru repatrierea a două persoane vindecate de COVID-19, una din Aarhus (Regatul Danemarcei) și cealaltă din Hamburg (Germania).

Pacienții au fost transferați, în stare gravă, în cele două țări la începutul lunii noiembrie. Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienții este formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian”, potrivit sursei citate.

Mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și aflați în stare gravă au fost transferați, în această lună, în unități medicale din străinătate. Printre țările care au preluat români bolnavi se numără Cehia, Danemarca și Germania.

Situația din spitalele din țară

Potrivit bilanțului zilnic privind evoluția pandemiei transmis astăzi de autorități, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.054. Dintre acestea, 1.681 sunt internate în secțiile de Terapie Intensivă (ATI).

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 23 paturi libere de ATI, 8 în București, 3 în județul Constanta , 2 în județul Dâmbovița, 1 în județul Harghita, 2 în județul Suceava, 2 în județul Teleorman, 4 în județul Tulcea, 1 în județul Vaslui, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW