Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Patru pacienţi cu COVID-19 în stare critică au fost transferaţi în Danemarca şi Cehia

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 6 noiembrie 2021

Patru bolnavi de COVID-19 au fost transferați sâmbătă, 6 noiembrie, în străinătate. Doi pacienți au fost transportați la unități medicale din Cehia, iar alți doi la spitale din Danemarca.

„Danemarca și Cehia sprijină statul român, prin punerea la dispoziție a patru locuri în unitățile lor spitalicești, în scopul acordării asistenței medicale de specialitate pacienților români aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2. Astfel, o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat sâmbătă, 6 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Aarhus, Regatul Danemarcei.

Totodată, o altă aeronavă a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat astăzi de pe aeroportul din Târgu Mureș, cu alți doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Praga, Cehia”, a informat Departamentul pentru Situații de Urgență.

La rândul său, Ministerul Sănătății a precizat că este vorba despre doi pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă şi doi pacienţi din Cluj-Napoca şi Luduş aflaţi în aceeaşi situaţie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW