Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Doi doctori de la Spitalul MAI din Capitală, internați în stare gravă din cauza coronavirusului. Nelu Tătaru: Sunt în stare critică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 28 martie 2020 Etichete: , , ,

Noul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că două femei care lucrau ca medici la Secţia de Terapia Intensivă de la Spitalul MAI Gerota din Capitală, sunt în acest moment internate în stare critică, fiind diagnosticate cu coronavirus.

„Sunt în stare critică (cele două doctoriţe de la Spitalul Gerota – n.r.), sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tatătaru, pentru Antena3.

Una dintre femeile internate lucra chiar ca șef de secție la Terapie Intensivă în cadrul spitalului Gerota.

Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota este una din unitățile medicale din țară care a fost lovită de coronavirus. Asta s-a întâmplat după ce, pe 5 martie, un ofițer trecut în rezerva MAI s-a internat la Spitalul Ministerului Afacerilor Externe și a ascuns faptul că a călătorit într-o țară afectată de Covid-19. După cinci zile de stat în spital, bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost testat și diagnosticat cu coronavirus. Iresponsabilitatea de care a dat dovadă a dus la suspendarea activității mai multor instituții publice din București dar și la infectarea a zeci de cetățeni care au intrat în contact cu el.  Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW