Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


DOCUMENT Povestea unui concurs trucat la vârful Inspectoratului de Aviație. Cum ar fi obținut un ofițer șefia departamentului care coordonează misiunile SMURD

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 24 ianuarie 2021 Etichete: , ,

Acuzațiile lansate de procurorii DNA în cazul unui adjunct al Inspectoratului General de Aviație (IGAv) scot la iveală cum ar fi fost trucat un concurs pentru ocuparea unei funcții foarte importante. Cu o zi înainte de examen, numărul doi din IGAv i-ar fi dat subiectele unui candidat care, odată cu obținerea funcției, avea să gestioneze misiunile aeromedicale specifice Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, potrivit rechizitoriului consultat de Main News.

Totul s-ar fi întâmplat, spun procurorii, în condițiile organizării unui concurs pentru ocuparea funcției de comandant al Detașamentului Aeromedical și comandant al Punctului de Operare Aeromedical București din cadrul Inspectoratului General de Aviație. Concursul a avut loc în perioada septembrie-octombrie 2019.

Un candidat eliminat

La finalul lunii septembrie 2019, la concursul pentru ocuparea funcției s-au înscris doi candidați, printre care și Lucian Lupescu. Celălalt a fost eliminat pentru că nu s-a prezentat la evaluarea psihologică.

Parcurgerea probei de evaluare a dosarului de recrutare, a fost succedată de susţinerea de către inculpatul comandor LUPESCU NICOLAE-LUCIAN, în împrejurări stabilite ca circumscrise ilicitului penal,ce urmează a fi expuse în continuare, a probei „INTERVIU”, nota finală de concurs menţionată ca obținută de acesta fiind 9,16”, spun procurorii.

Ajutat de subordonat

Cu ajutorul lui Radu Tudor, unul dintre subordonații săi, Lupescu s-ar fi asigurat de corectitudinea răspunsurilor pe care le dă.

În concret, inculpatul comandor LUPESCU NICOLAE-LUCIAN a urmărit, prin comunicarea subiectelor de examen către subordonatul său inculpatul locotenent-comandor TUDOR RADU să-şi asigure corectitudinea răspunsurilor ce urma să le dea în faţa comisiei de concurs, împrejurarea evidențiind conivența acestora şi rezultând, în mod direct, din conţinutul mesajelor de tip „text”ce au precedat şi succedat comunicarea între cei doi”, se arată în rechizitoriu.

Rolul adjunctului IGAv

În calitate de președinte al comisiei de concurs, Cătălin Ungureanu, totodată adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General de Aviaţie, este cel care i-ar fi dat lui Lupescu acces la subiecte.

A înţeles, prin acţiunile sale de folosire şi permitere a accesului la subiectele de examen, să asigure candidatului comandor LUPESCU NICOLAE-LUCIAN obţinerea unui folos necuvenit, constând în promovarea, ocuparea şi, ulterior, exercitarea fără drepta prerogativelor funcţiei de comandă, la nivelul unei structuri din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, având competențe singulare şi exclusive în executarea misiunilor aeromedicale specifice Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare la nivel național”, potrivit DNA.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Militar București.

Citeşte Rechizitoriul AICI

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT – Achiziție supraevaluată la spitalul mistuit de flăcări | Cum ar fi ajuns în unitatea medicală din Neamț aparatură cu 3,4 milioane de lei mai scumpă decât în realitate

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW