Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT CNSU a aprobat noua listă a statelor cu risc epidemiologic: Bulgaria intră în zona galbenă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 august 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, 26 august, noua lista a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care este necesară carantina la sosirea în România, documentul urmând să intre în vigoare începând de duminică, 29 august.

În cazul care au tranzitat recent un stat aflat în „zona roșie” unde rata de incidență depășește pragul de 3 la 1.000 de locuitori, persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 14 zile. În cazul statelor și teritoriilor cu rată de incidență situată între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori, persoanele nevaccinate pot scăpa de carantină prezentând rezultatul negativ al unui test COVID sau dovada trecerii prin boală. Sub pragul de 1,5 la mie nu se pune problema carantinei.

În același timp, se află în vigoare o prevedere prin care, dacă o persoană aflată în carantină face un test de tip PCR în a opta zi iar rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Bulgaria intră în zona galbenă

În zona roșie au intrat: Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas,  Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis;

În zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Irak și Argentina;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Bielorusia, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana și Bermuda;

În zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine Britanice.

Lista completă a statelor și teritoriilor în funcție de incidență este disponibilă aici

CITEȘTE ȘI: Paradoxuri în stabilirea statelor pentru care este necesară carantina la sosirea în țară

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW