Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT – Ce conține plângerea penală depusă împotriva primarului Sectorului 5, din cauza COVID-19 | PLUS: Sperând că pomenile se vor tranforma în voturi, au încălcat recomandările | UPDATE – Edilul, vizat și de un denunț al USR

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, este acuzat de PLUS că ar fi împărțit, în scop electoral, pachete oamenilor din sector, în timpul crizei COVID-19. În plângerea penală depusă de PLUS Sector 5, obținută și analizată de mainnews.ro, împotriva edilului este lansată acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor. Procurorii au început, deja, cercetările, fără să pună vreo persoană sub acuzare.

UPDATE: Primarul Sectorului 5 este vizat și de un denunț al Uniunii Salvați România (USR), potrivit informațiilor mainnews.ro.

Subsemnata am luat la cunostinta din presa si din relatarile mai multor persoane despre faptul ca angajatii Primariei Sector 5 ajutati de mai multi voluntari au distribuit incepand cu data de 15.03.2020, kit-uri de igiena, sapun si dezinfectant pentru locuitorii Sectorului 5. Activitatea de distribuire a acestor produse s-a facut de catre cei implicati in mod personal, prin comunicare directa cu cetantenii, mergand la locuintele acestora.
Din informatiile mele, persoanele implicate nu au purtat manusi/masti sau alte mijloace de protectie pentru a preveni contaminarea/transmiterea virusului COVID-19 si nici nu au fost testate medical in prealabil”, se arată în plângerea depusă de Ana Ciceală, consilier general al Capitalei.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Plângerea depusă de PLUS Sector este este îndreptată împotriva primarului Daniel Florea și reprezentanților Centrului Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, Centrului Medical Sfântul Andrei și Societății de Administrare Edilitară și Salubrizare SA (FOTO 1).

FOTO 1 – captură din plângerea penală

Acuzațiile PLUS

Semnatarul plângerii susține că, din data de 15 martie, Florea și angajații primăriei au distribuit pachete către populație fără a lua măsurile de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. (FOTO 2)

FOTO 2 – captură din plângerea penală

PLUS acuză administrația locală că, din dorința de a avea câștig electoral ar fi încălcat recomandările menite să prevină infectarea cu COVID-19. (FOTO 3)

FOTO 3 – captură din plângerea penală

Reprezentanții PLUS au anexat la plângerea penală și două adrese prin care Prefectura București cerea informații de la Primăria Sectorului 5 pe acest subiect, în urma unei sesizări a PLUS.

În cea de-a doua adresă, Prefectura somează Primăria Sectorului 5 să ofere informații cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul virus (FOTO 4)

FOTO 4 – captură din plângerea penală

Procurorii au deschis dosar

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au deschis un dosar penal, fără ca cineva să fi fost pus sub acuzare până în prezent. Ei fac cercertări in rem (pentru faptă) cu privire la posibila infracțiune de zădărnicire a combaterii bolilor.  CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Până la ora transmiterii acestei știri, Primăria Sectorului 5 nu a răspuns solicitării mainnews.ro, de a transmite un punct de vedere. Vom reveni cu reacția instituției când vom primi răspunsul. Daniel Florea nu a putut fi contactat.

Foto articol: Daniel Florea (InquamPhotos /Octav Ganea)

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW