Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


DOCUMENT Autoritățile au introdus noi state pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, 10 octombrie, noua lista a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care este necesară carantina la sosirea în România, documentul urmând să intre în vigoare începând cu data de 17 octombrie, ora 00:00.

În cazul care au tranzitat recent un stat aflat în „zona roșie” unde rata de incidență depășește pragul de 3 la 1.000 de locuitori, persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 14 zile. În cazul statelor și teritoriilor cu rată de incidență situată între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori, persoanele nevaccinate pot scăpa de carantină prezentând rezultatul negativ al unui test COVID sau dovada trecerii prin boală. Sub pragul de 1,5 la mie nu se pune problema carantinei.

În același timp, se află în vigoare o prevedere prin care, dacă o persoană aflată în carantină face un test de tip PCR în a opta zi iar rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Ucraina, în zona roșie

În zona roșie au intrat: Ucraina și Gibraltar;

În zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Albania, Botswana, Curaçao,  și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos;

În zona verde au intrat: Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

Lista statelor și teritoriilor este disponibilă aici

CITEȘTE ȘI: Paradoxuri în stabilirea statelor pentru care este necesară carantina la sosirea în țară

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW