Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Doar producători din Turcia și China, interesați de licitația Primăriei Capitalei pentru autobuze electrice

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 iunie 2020 Etichete: , , ,

Anulată pentru că niciunul dintre ofertanți nu a trecut evaluarea tehnică, licitația Primăriei Capitalei pentru achiziția a 100 de autobuze electrice nu pare să aibă prea mult succes nici la a două încercare. Doar doi producători din Turcia și unul din China au depus oferte la această procedură.

Lista ofertanţilor a fost publicată în SEAP:

1.  TEMSA ULASIM ARACLARI SAN TIC AS Ofertant (leader) – ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L. – Terţ

2. Ofertant unic : BOZANKAYA OTOMOTIV MAK. İML. İTH. VE İHR. A.Ş. ADVERTISING

3. Asocierea COSTA UTILAJE (Leader), Zhengzhou Yutong Bus Co., Ltd

Valoarea estimată a achiziției este de 220 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional.

Noile autobuze electrice vor fi din gama 12 m (12000±350mm), cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori. De asemenea, acestea vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători. Autonomia minimă de transport va fi de 230 Km.

Primăria Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea, a mai cumpărat din Turcia 400 de autobuze marca Otokar, a semnat contractul cu turcii de la Bozankaya pentru 100 de troleibuze și a desemnat câștigătoare firma turcească Durmazlar la licitația pentru 100 de tramvaie.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primăria Capitalei cumpără troleibuze de la o firmă din Turcia care a prezentat la licitație certificatul de omologare al unui autobuz. Suspiciuni de încălcare a caietului de sarcini

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Achizițiile de tramvaie, troleibuze și autobuze din București sunt „sabotate” chiar de Primăria Capitalei

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW