Sunday, September 27, 2020
Jurnalism corect


DNA: Vameș, mită pentru a-i permite unui om de afaceri să intre în țară cu obiecte funerare/ Arestat preventiv pentru 30 de zile

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție( DNA) au început urmărirea penală față de Avram Sorin Daniel, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moravița, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Update

Vameșul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Știrea inițială

Potrivit procurorilor, în perioada 4-12 septembrie 2019, Avram Sorin Daniel a primit de la un om de afaceri suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina pe omul de afaceri să îi ofere suma respectivă, vameșul i-a pus în vedere că are posibilitatea să îi aplice sancțiunea confiscării mărfurilor transportate.

De asemenea, pe 16 septembrie, vameșul a mai pretins de la același om de afaceri, pentru același motiv, suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, potrivit comunicatului DNA.

Conform aceleiași surse, marți, 17 septembrie, Avram este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ministrul Justiției, proiect de lege prin care vor fi asigurate premisele pentru prevenirea, combaterea și sancționarea fraudei fiscale și vamale

Ministrul Justiției, Ana Birchall a prezentat, luni, în Senat, un proiect de lege prin care vor fi asigurate premisele pentru prevenirea, combaterea și sancționarea evaziunii fiscale, a fraudei fiscale și vamale.

Proiectul de lege propus de Birchall se referă la transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadrați la momentul intrării în vigoare a legii la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul ANAF.

„Am susținut, astăzi, în plenul Senatului, Proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadrați la momentul intrării în vigoare a legii la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul ANAF.

Un astfel de proiect era necesar pentru a clarifica statutul profesional al inspectorilor antifraudă. Multora din inspectorii antifraudă de la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, le-au încetat detașările ca urmare a expirării termenelor pentru care au fost dispuse. Întrucât legea reglementează faptul că aceștia funcționează exclusiv prin detașare la parchete, s-a impus identificarea unor soluții legislative de urgență.

Prin această soluție legislativă se reglementează reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF și sunt asigurate premisele pentru o mai bună prevenire, combatere și sancționare a faptelor de evaziune fiscală, precum și pentru combaterea fraudei fiscale și vamale„, a scris Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW