Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


DNA îl trimite în judecată pe Petre Neacșa, fost director în Ministerul Transporturilor, în dosarul navelor achiziționate la suprapreț

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 23 decembrie 2021

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat joi, 23 decembrie, disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Petre Neacșa, fost director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, acuzat de luare de mită.

Acuzațiile DNA

Petrea Neacșa este acuzat de luare de mită în dosarul privind navele achiziționate la suprapreț de Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Conform rechizitoriului, „în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) și Regia Autonoma Administratia Fluviala a Dunarii de Jos au achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA) și două drage fluviale, inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la un om de afaceri, beneficiar al contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în scopul de a favoriza interesele omului de afaceri: de a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective precum și de a oferi acestuia diverse informații legate de proiectele de achiziții”.

În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW