Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

DNA, bilanțul lunii decembrie: 42 de inculpați condamnați prin 16 hotărâri judecătorești definitive / Printre dosare se numără și „Ferma Băneasa”

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2021

Procurorii DNA au obținut condamnarea a 42 de inculpați prin 16 hotărâri judecătorești definitive în luna decembrie a anului 2020, potrivit unui comunicat transmis de parchetul anticorupție. Pedepsele dispuse de judecători față de cei 42 de inculpați variază între 7 ani închisoare și 15.000 lei amenda penală.

Printre cei condamnați definitiv se numără Remus Truică, Paul al României, dar și oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz, în dosarul retrocedărilor ilegale „Ferma Băneasa”.

CITEȘTE ȘI: Decizie ÎCCJ: Remus Truică, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare / Paul al României, pedeapsă de 3 ani și 4 luni / Israelienii Silberstein și Steinmetz, câte 5 ani

Comunicatul transmis de DNA

„În luna decembrie 2020, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 42 de inculpați prin 16 de hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv figurează și persoane trimise în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale “Ferma Băneasa și pădurea Snagov” .

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 42 de inculpați variază între 7 ani închisoare și 15.000 lei amendă penală.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *