Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Dmytro Kuleba, apel către liderii europeni: Timpul pentru jumătățile de măsură a trecut. Doar o politică dură și consistentă poate produce rezultate

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 august 2022

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a cerut miercuri, 31 august, Uniunii Europene să își închidă granițele pentru turiștii ruși, catalogând măsura drept necesară, întrucât majoritatea cetățenilor ar susține „războiul de agresiune” împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

Timpul pentru jumătățile de măsură a trecut. Doar o politică dură și consistentă poate produce rezultate”, le-a spus Kuleba reporterilor din Praga, înainte de o nouă rundă de discuții între miniștrii de Externe din statele UE.

Kuleba susține că o interdicție asupra aprobării vizelor pentru turiștii ruși ar fi „răspunsul apropiat” la invazia declanșată de Vladimir Putin și „susținută de majoritatea covârșitoare a cetățenilor Federației Ruse”.

În plus, ministrul ucrainean de Externe a propus un program pentru soldații ruși care nu vor să mai lupte în Ucraina.

Mesajul ar fi: salvați-vă și plecați. Lăsați armele, predați-vă forțelor ucrainene și veți primi șansa la o nouă viață. Sunt sigur că această ofertă merită făcută, pentru că și dacă un singur soldat rus va lăsa arma și va decide să plece din Ucraina, înseamnă că salvăm viețile cetățenilor ucraineni și ne apropiem de pace”, a explicat oficialul de la Kiev.

Miniștrii de Externe din UE ar urma să aprobe, miercuri, suspendarea acordului prin care au fost acordate facilități la obținerea vizei de călătorie în Europa pentru cetățenii ruși. Acest lucru ar presupune că rușii vor aștepta și vor plăti mai mult pentru a obține viza de intrare în UE.

În schimb, majoritatea liderilor europeni nu susțin propunerea de a interzice turiștilor ruși să viziteze Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: Cinci state europene ar urma să interzică accesul turiștilor ruși pe teritoriul lor, indiferent de decizia UE

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW