Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Cinci state europene ar urma să interzică accesul turiștilor ruși pe teritoriul lor, indiferent de decizia UE

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 august 2022

Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Finlanda ar urma să interzică accesul turiștilor ruși pe teritoriul lor, în cazul în care Uniunea Europeană nu adoptă o decizie similară, a anunțat marți, 23 august, ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis.

Am vorbit cu miniștrii acestor țări. Nu consider că ar avea opinii politice diferite”, a declarat Landsbergis, marți, citat de Reuters.

Ministrul lituanian de Externe susține că ar trebui aplicate aceleași reguli în toate cele 5 state care își doresc să interzică accesul turiștilor ruși și arată că dizidenții ar trebui lăsați în continuare să intre pe teritoriul Uniunii Europene.

Turiștii ruși nu ar trebui să fie în Uniunea Europeană. Țara lor comite un genocid în Ucraina”, a adăugat oficialul de la Vilnius.

Miniștrii de Externe ai UE vor discuta propunerea de a interzice accesul cetățenilor ruși pe teritoriul Uniunii la începutul săptămânii viitoare, dar mai multe țări europene au anunțat deja că nu vor susține demersul celor 5 state care se învecinează cu Federația Rusă.

Printre ele se numără Germania sau Ungaria, iar demersul a fost criticat inclusiv de oficialii americani.

Estonia, în schimb, și-a închis granițele pentru cel puțin 50.000 de cetățeni ruși care aveau vize de intrare în UE, fiind prima țară europeană care a recurs la măsura menționată anterior.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW