Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Armata taiwaneză a doborât o dronă civilă neidentificată / Președintele Tsai acuză forțele chineze de încercări de intimidare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Armata taiwaneză a doborât joi, 1 septembrie, o dronă civilă neidentificată, ce a pătruns în spațiul aerian al unei insulițe de pe coasta chineză, relatează Reuters.

Ministerul taiwanez al Apărării a transmis că drona neidentificată a pătruns în spațiul aerian al insuliței Lion și că nu a răspuns la avertismentele lansate de trupele staționate în regiune.

Insulița Lion face parte din grupul de insule Kinmen, guvernate de Taiwan, și care se află în apropierea teritoriului Chinei.

Un reprezentant al guvernului taiwanez a precizat că Guvernul de la Taipei are autoritatea legală de a adopta „măsurile defensive necesare”, întrucât aeronavele chineze nu pot intra în spațiul aerian al Kinmen.

Președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a acuzat China că se folosește de drone și de alte tactici „din zona gri” pentru a intimida insula democrată. Liderul de la Taipei a subliniat că Taiwan nu va lansa provocări la adresa Chinei.

CITEȘTE ȘI: Taiwan își va exercita dreptul la autoapărare și contraatac, dacă forțele armate chineze vor pătrunde pe teritoriul insulei democrate

Sursă foto: Nexta / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *