Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Directorul TAROM, despre nepotismul din companie: Aici e ceva ciudat și trebuie investigat

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 17 august 2022

Directorul TAROM, Mihăiță Ursu, a declarat într-un interviu acordat Digi24, că mai multe famalii au fost angajate în companie, ceea ce i se pare „ciudat”. „Când vezi că există mai mulți directori care au același nume de familie și sunt rude, aici e ceva ciudat”, a menționat el, între altele.

Mihăiță Ursu a revenit la șefia TAROM din ianuarie anul acesta. El a mai menționat că nu are o problemă cu faptul că mai multe rude lucrează în aceeași companie, dar au existat situații „în care membrii familiei puteau fi într-un potențial conflict de interese”, ceea ce ar trbeui investigat, potrivit directorului general al companiei aeriene.

„TAROM avea în iunie 2020 peste 1.800 de angajați, o organigramă supra-dimensionată în care se regăseau familiile reamintite în presa de la acea vreme și multele grupuri cu diferite interese. Am reușit, în decursul câtorva luni, să eliminăm mare parte dintre aceste grupuri. Și nu numai. Am schimbat aproape toți directorii interni, tocmai pentru a da un “restart” felului în care compania își desfășura activitatea. (…) Au fost multe familii în TAROM. Dar acest lucru nu pot spune că e în totalitate greșit. De exemplu, la marile companii aeriene din S.U.A. se încurajează ca angajații să-și aducă membri de familie care lucrează în domeniu.

Nu am vreo problemă cu asta neapărat atât timp cât nu există interese în aceste familii care să contravină cu bunul mers al TAROM! Dar, totuși, când vezi că există mai mulți directori în TAROM care au același nume de familie și sunt rude, aici e ceva ciudat și trebuie investigat. Plus că am descoperit multe situații în care membrii familiei puteau fi într-un potențial conflict de interese”, a declarat Ursu pentru sursa citată.

Acesta a mai menționat că, în prezent, TAROM are organigrama mai „aerisită” și „este mai bine”.

„Începem să ne comparăm cu celelalte companii aeriene din Europa. La ora actuală sunt puțin peste 1.200 de angajați, față de peste 1.800 în anul 2020. În anul 2021, ponderea cheltuielilor cu salariile de personal, contribuțiile aferente acestora + tichete de masă, din totalul cheltuielilor companiei, a fost de aproximativ 15%.

Planul de restructurare al TAROM și dimensionarea organigramei, toate acestea au fost făcute de către consultantul extern selectat pentru implementarea procesului de restructurare. (…) În total au fost identificate aprox. 500 de posturi restructurabile, dintre care peste 300 de posturi erau deja ocupate”, a mai declarat Ursu, între altele.

Sursa foto: Facebook / TAROM

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/directorul-tarom-despre-nepotismul-din-companie-aici-e-ceva-ciudat-si-trebuie-investigat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *