Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Directorul CFR Călători nu vrea să demisioneze: Nu îmi pot asuma subfinanţarea cronică a sistemului feroviar

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 martie 2023 Etichete: , ,

Traian Preoteasa, directorul CFR Călători, nu vrea renunțe la funcție în urma tragicului accident feroviar petrecut în Galați, în care o femeie în vârsta de 53 ani, șefa de tren, și-ar pierdut viața. 

„Îmi voi asuma acţiunea sau inacţiunea oricărui angajat al CFR Călători, constatată de către organele de cercetare şi care ar fi putut duce la evitarea acestei drame ce a cauzat decesul colegei noastre. Nu îmi pot asuma însă, subfinanţarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 ani! Profund îndurerat, transmit şi pe această cale condoleanţe familiei îndoliate şi întregul sprijin necesar în aceste momente de grea cumpănă!”, a declarat Traian Preoteasa, într-un comunicat de presă al CFR Călători.

CITEȘTE ȘI: Drulă îi cere demisia lui Grindeanu după accidentul feroviar de la Galați

Grav accident feroviar în Gara Galați

Un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Gara Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârstă de 49 ani, din Tecuci. Din cauza leziunilor produse, șefa de tren și-a pierdut viața. Alte trei persoane au fost rănite.

O problemă tehnică – posibila cauză

Din primele informații începe să se contureze ipoteza unei defecțiuni tehnice a locomotivei. Poliţiştii din cadrul Regionalei de Poliţie Transporturi Galaţi au stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h. Mecanicul locomotivei susține că locomotiva s-a accelerat brusc şi nu a răspuns manevrelor de frânare.

Acesta este al doilea accident în care este implicat un tren al CFR Călători luna aceasta. Pe 13 martie, în localitatea Roșiorii de Vede din județul Teleorman, un tren Inter Regio a lovit ultimul vagon al unui marfar aparţinând DB Cargo, după ce mecanicul a depășit semnalul luminos, aflat în poziția de oprire.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii