Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Directorul Agenției Europene pentru Medicamente: Dacă datele sunt solide, putem da undă verde primului vaccin de acum şi până la finalul anului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2020

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) susține că urmează să dea un aviz favorabil primului vaccin împotriva noului coronavirus „de acum și până la finalul anului”. Directorul EMA este de părere că distribuirea unui vaccin ar putea începe din ianuarie, potrivit AFP.

Dacă datele sunt solide, putem da undă verde primului vaccin de acum şi până la finalul anului şi începerea distribuirii lui din ianuarie”, a declarat Guido Rasi, directorul Agenţiei Europene pentru Medicamentule (EMA), într-un interviu acordat sâmbătă ziarului italian Il Sole 24 Ore.

CITEȘTE ȘI: Primul vaccin anti-COVID dezvoltat de occidentali este gata / CEO Pfizer: Astăzi este o zi importantă pentru știință și umanitate

Directorul EMA a primit vineri primele date clinice de la laboratorul Pfizer și susține că a primit datele preclinice transmise de laboratorul AstraZeneca, cel care colaborează cu Universitatea Oxford pentru dezvoltarea unui vaccin.

Acesta a precizat că efectele vor fi vizibile în cinci sau șase luni de la apariția pe piață a unui vaccin.

Este evident că nu va fi posibil să vaccinăm pe toată lumea, dar ne concentrăm pe categoriile cele mai expuse, cum sunt persoanele în vârstă şi personalul din sănătate, ceea ce va începe să deblocheze punctele de transmitere”, a precizat Guido Rasi.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Prepel

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW