Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Primul vaccin anti-COVID dezvoltat de occidentali este gata / CEO Pfizer: Astăzi este o zi importantă pentru știință și umanitate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2020

Compania americană Pfizer a anunțat că a trecut de toate fazele de testare clinică și că vaccinul anti-Covid ar avea o eficiență de peste 90%, relatează CNN și Business Insider.

Compania va colecta, până la finalul lunii, informații privind siguranța vaccinului de la voluntarii care au primit recent a doua doză.

Pfizer anunță că urmează să transmită rezultatele studiilor către autoritățile americane pentru a stabili dacă vaccinul poate să fie autorizat.

Vaccinul a fost testat asupra unui număr de 43.500 de oameni în şase ţări şi nu au fost raportate probleme de siguranţă.

Odată ce vaccinul va primi autorizațiile necesare, procesele de producție și distribuție vor începe.

Pfizer, împreună cu firma germană BioNTech, devin prima echipă ce a raportat rezultate finale pozitive, după ce a trecut de cele trei faze de testare a unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Astăzi este o zi importantă pentru știință și umanitate.(…) Primul set de rezultate din a treia fază de testare a vaccinului anti-COVID demonstrează că acesta poate preveni COVID-19”, a transmis Albert Boula, CEO Pfizer.

Comunitatea medicală se întreabă, totuși, cât timp ar urma să dureze protecția oferită de vaccin și dacă există efecte secundare care nu au fost încă depistate.

Autoritățile americane au transmis că vor lua în considerare orice vaccin a cărui eficiență trece de 50%.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW